UZ Brussel & Artiestenparcous Jette 24/04 tot 29/04/2010
 

LENTE 1 TULPEN” 2009

Voor mij is de lente het mooiste seizoen: kleur, kleur, kleur en nog eens kleur!

En daarbij ook nog eens de belofte van een lange hete zomer

UITSPATTING” 2009

De inspiratie komt uit de natuur:  de Atlantische kust in de streek van Biarritz, waar de zee heel woelig is en de golven met bruut geweld op de rotsen slaan en uiteenspatten.

Ook een geweldige metafoor voor bepaalde momenten in een mensenleven, liefst niet alle dagen, maar zo heel af en toe een keertje. 

“DENKER” 2010

Dit is geen portret van een bestaand iemand, ik wil hier enkel een mens afbeelden, die nadenkt. Voor mij is een mens meer dan een verzameling fysieke kenmerken, er is ook nog: denken dromen, geluk, angst… Het is die dimensie meer, die mensen voor mij boeiend maakt en ik ben niet de enige die dit zo ziet.

Ik citeer hier graag de Nederlandse filosoof en schrijver Paul Cliteur: ”Denken over de zin van het leven brengt mensen misschien niet het grote geluk, maar geeft wel bevrediging; kennis voegt altijd iets toe”. Of ook: ”Het is beter een ongelukkige Socrates te zijn, dan een gelukkig varken”.
O ja ??? Stof tot nadenken!

HEILIGE ONSCHULD, OF NIET…” 2010

Wat is er onschuldiger dan een jong meisje dat een appel eet? En toch, in een bepaalde context is dit onderwerp zeer beladen, denk maar aan de bijbel en het verhaal van het aards paradijs .

Boeiend, dit contrast !