UZ Brussel & Artiestenparcous Jette 2/04 tot 7/04/2011
 
“IN GOEDE HANDEN” (2011)

Na een ongeval, waarbij ik voor lange tijd één hand niet goed kon gebruiken,werd het onderwerp “handen” een kleine obsessie. Hier zijn een paar houten handen afgebeeld, die gebruikt worden in kunstenaarsateliers; elk vingerkootje en ook de pols kunnen in verschillende posities gemanipuleerd worden. Ik laat in het midden of deze handen nu een verzorgingsproduct voor hout of voor huid vasthouden, dat reinigt, repareert of beschermt
“APPLAUS” (2011)

Dit schilderij spreekt voor zichzelf.
Deze handen drukken meer uit dan woorden kunnen zeggen . En ze maken lawaai
“RUST” (2011)

Handen leiden een eigen leven en kunnen zeer veel uitdrukken. Onmogelijk om ze tijdens een gesprek stil te houden, ze moeten aandacht vragen, vertellen, benadrukken. Ze zijn ook zeer creatief. Als ze met kunst bezig zijn, zijn het zeer nuttige werktuigen, want dan corresponderen ze met de ogen.
En af en toe moeten ze kunnen rusten, zoals hier op dit schilderij.
“BULDERLACHT” (2010)

Dit is de titel van een wekelijks rubriekje in de Humo, waarin telkens door iemand anders een mop verteld wordt. Ik dacht eerst hier nu ook een mop te vertellen, maar ik kon er geen kiezen en ik kan ze ook niet goed onthouden. Daarom hou ik het op een citaat van de bekende Amerikaanse sciencefictionschrijver en atheïst Isaac ASIMOV: “De religie van de ene is de bulderlach van de ander.”