UZ Brussel & Artiestenparcous Jette 25/04 tot 29/04/2014
 
"MEISJES OP HET STRAND BIJ SOTSJI” (2013)
Het schilderij is gemaakt naar een foto gemaakt in Orljonok, een reusachtig jeugdkamp aan de Zwarte Zee, ten noorden van Sotsji, bekend van de Olympische spelen 2014.
In dat kamp verblijven jaarlijks zowat 20.000 kinderen, die daar mogen zijn omdat ze bepaalde verdiensten hebben: zeer goede studieresultaten, prijswinnaars van studentenwedstrijden of sportcompetities…
Als je dit weet, hoe kijk je dan naar deze meisjes ? Gewoon een onschuldig groepje dat komt genieten van een dagje aan zee ? Of zien we bloedserieuze, keiharde competitie, ten dienste van een bepaald land en/of ideologie?

“RODE UIEN” (2013)

Geschilderd op een manier zoals ik dat het liefste doe: heftige kleuren, lekker fauvistisch, geen moeilijk thema, gewoon heel plezant om te maken. Puur amusement
“BLAUW STILLEVEN MET SERING” (2014)
Ik wilde ook eens uitzoeken hoe een blauwe periode aanvoelt. Maar wat blijkt: dat is te monochroom voor mij, en zo kwam er dan een toevoeging van een lila bloem.
Voor mijn doen toch nog altijd heel sober van kleur
“ZIEK KIND” (2014)
Een baxter die boven een bed hangt met een tros teddybeertjes. Een alledaags beeld in ons ziekenhuis, en het doet ons vertederd lachen .
Maar het kind is ziek, en dat is erg, zal het ooit beter worden?